Lees de verhalen van Gezinsbondvrijwilligers

Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor de Gezinsbond. Onze lokale vertegenwoordigers brengen informatie, diensten en activiteiten tot bij gezinnen. Hun verhalen uit de eerste hand, die lees je hier!

Vrijwilligers Gezinsbond Jozefien

Vrijwilligerswerk : Expert Jozefien Godemont over wat vrijwilligers van de Gezinsbond drijft

"Vrijwillige inzet begint met je betrokken voelen"

Als stafmedewerker bij Socius, het Steunpunt voor sociaal-cultureel werk, heeft Jozefien Godemont voeling met wat vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel drijft. Onlangs sprak ze ook met een aantal lokale vrijwilligers van de Gezinsbond. ‘Je zet je vrijwillig in omdat je je betrokken voelt bij iets dat groter is dan jezelf, bij een missie, een organisatie of bij een groep mensen.’

Wjk Artboard 37 Copy 1

Vrijwilligerswerk : Nieuwjaarsbrief voor de vrijwilligers van de Gezinsbond

Beste wensen voor 2022!

Een nieuw jaar, daar hoort ook traditioneel een echte nieuwjaarsbrief bij. Voor al onze vrijwilligers: een gezond en gelukkig 2022 van iedereen bij de Gezinsbond!

Vrijwilligersploeg Pellenberg Gezinsbond Marleen

Portretten: De vrijwilligersploeg van afdeling Pellenberg

"Telkens iets nieuws verzinnen geeft energie"

Dat ze soms zelf versteld staan van hoe leuk hun activiteiten zijn, zeggen Marleen Andries (46), Hilde Euben (53) en Gert Acke (59) van Gezinsbond Pellenberg. Het evenement dat de vrijwilligersploeg in elkaar bokste voor 100 jaar Gezinsbond in oktober 2021 was een groot succes, net als veel van de andere activiteiten die ze elk jaar op poten zetten.

Sofie

De belevenissen van Sofie: Sofie vierde 100 jaar Gezinsbond

Wat deed het deugd!

Hé hallo, Sofie hier! Hoe gaat het met jullie? We hebben er met onze vrijwilligersploeg een lange aanloop naar de feestmaand opzitten. Normaal moest die doorgaan in 2020, maar uiteindelijk werd het dan toch 2021. En maar afwachten. En maar kleine beetjes bijsturen. Het was echt wel niet altijd makkelijk! Maar met de laatste versoepelingen en met wat gezond verstand zijn we dan toch vol voor ons gezinsfeest kunnen gaan. En ik moet zeggen: wat deed het deugd!

Vrijwilliger Bij De Gezinsbond Hendrik

Portretten: Hendrik Raes, vrijwilliger in Lovendegem-Vinderhoute

"Sociale contacten zijn bepalend voor een gelukkig leven"

De nood aan meer sociaal contact leidde natuurliefhebber Hendrik Raes na zijn pensioen naar het vrijwilligerswerk. Hij is als vrijwilliger bij de Gezinsbond actief op afdelings­- en regioniveau. Naast tuinieren is dat engagement voor hem een zinvolle invulling van de vrijgekomen tijd.

Vrijwilliger Voor Jonge Gezinnen Sofie 420X630

Portretten: Sofie Boons, vrijwilliger in Heusden

"Ik wil de Gezinsbond aantrekkelijk maken voor jonge gezinnen"

Sofie Boons (35) woont in het Limburgse Heusden met haar man Nico, haar plusdochter van 18 en hun twee zonen van 6 en 8. Ze is al 5 jaar actief bij de Gezinsbond. Samen met enkele andere jonge mama's stampte Sofie een werkgroep uit de grond die activiteiten voor jonge gezinnen organiseert.

Sofie Jeans1

De belevenissen van Sofie: Sofie houdt contact

Ondanks alles: klaar voor 100 jaar

Dag iedereen! Hoe gaat het? Ik wil jullie graag vertellen over onze feestactiviteiten. We maken ons klaar om met zoveel mogelijk gezinnen 100 jaar Gezinsbond te vieren in oktober 2021! Corona heeft ons al vaak gedwarsboomd, maar we hebben toch al een globaal idee. Nog niet gedetailleerd, dat nu weer niet. We moeten ook met zoveel rekening houden in deze tijden. Maar zin in feesten, dat hebben we wel met onze ploeg vrijwilligers!

Vrijwilligerswerk Erika 1 420X630

Portretten: Erika Van Haperen, vrijwilliger in Deurne-Zuid

"Vrijwilligerswerk? Een excuus om leuke dingen te doen!"

Erika Van Haperen is vrijwilliger bij de Gezinsbond. Haar belangrijkste drijfveer voor vrijwilligerswerk? Sociale betrokkenheid. De sleutel tot succes: je inzetten voor activiteiten die aansluiten bij je eigen leefwereld. En corona? Tja, ze houdt de moed erin en gelooft in een glorieuze heropstart – zodra het kan en mag.

Wjk Cava

De belevenissen van Sofie: Sofie stuurt haar plannen bij

We gaan voor een creatief jaar!

Hé hallo, Sofie hier. Wel, een gelukkig en gezond nieuwjaar iedereen. 2020 heeft ons geleerd dat dit een bijzondere, uitzonderlijke wens is. Een hoog goed!
Hoe gaat het met jullie? Ook bij jullie zullen de feestdagen anders geweest zijn. Bij ons was het dat zeker. Klein, gezellig, thuis, zonder familie. Dat laatste was moeilijk. De familie van mijn man woont in Griekenland en we kunnen er niet heen. Corona betekent: “niet reizen”. Maar 2021 wordt ongetwijfeld beter. Voor onszelf, onze afdeling, voor iedereen. Er komt een vaccin en dat biedt toch perspectieven.

Katleen Hoogmartens Vrijwilligerswerk

Portretten: Kathleen Hoogmartens, kinderoppascoördinator in fusie Peer

"Een ander plezier doen, geeft jezelf dubbel plezier"

Katleen Hoogmartens staat als coördinator in de kinderoppasdienst-fusie Peer ten dienste van gezinnen met jonge kinderen. Ze is zo goed als haar hele leven vrijwilliger: van misdienaar over Chiroleidster en leesmoeder op school tot bij de Gezinsbond. Vrijwilligerswerk verrijkt haar als mens. Het heerlijke gevoel van verbondenheid tussen vrijwilligers geeft haar energie en kracht.

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger