Lees de verhalen van Gezinsbondvrijwilligers

Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor de Gezinsbond. Onze lokale vertegenwoordigers brengen informatie, diensten en activiteiten tot bij gezinnen. Hun verhalen uit de eerste hand, die lees je hier!

Tafelverkoop 2020 10

Portretten: Nele, vrijwilliger in Geraardsbergen

"Tevreden deelnemers geven energie"

Nele is 35 jaar en mama van vier dochters tussen 2 en 10 jaar. Ze werkt 4/5 in het onderwijs als ondersteuner. De handen vol met werk en gezin zou je denken, maar Nele is ook nog vrijwilliger voor de Gezinsbond in Geraardsbergen en met plezier. ‘Voor mij is dat ontspanning’, zegt ze.

Helpen Als Vrijwilliger Erwin

Portretten: Erwin Steeman, vrijwilliger voor Gezinssport Vlaanderen in Beveren

"De dankbaarheid, daarvoor blijf ik het doen"

Helpen als vrijwilliger, Erwin Steeman doet het al bijna heel zijn volwassen leven. Al meer dan 40 jaar organiseert hij namelijk de watergewenning van de Gezinssport Vlaanderen-afdeling in Beveren. Zijn vrijwillige inzet heeft zowat half Beveren de kans geboden om te leren zwemmen.

Belang Van Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk : Expert Sarah Van Gysegem over vrijwilligerswerk bijbrengen aan kinderen

"Krijgen die daar geen centjes voor?"

Voor heel wat kinderen is het woord ‘vrijwilliger’ een vaag begrip. Ze staan er niet bij stil dat de ober in de brasserie betaald wordt, maar de man die in de basketclub de drankjes brengt, niet. Dat heel wat van hun hobby’s misschien niet door zouden gaan zonder die lieve mensen die vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Het is dus een goed idee om het daar regelmatig over te hebben met je kroost. Maar hoe leg je je kind nu het belang van vrijwilligerswerk uit?

Bestuurslid Bij De Gezinsbond Ria Luk

Ria en Luk, vrijwilligers in Aartselaar

"We kunnen makkelijk bruggen bouwen"

Ria is al geruime tijd vrijwilliger bij de Gezinsbond in Aartselaar. Haar man Luk kwam er 7 jaar geleden ook bij. Dit inspirerende koppel combineert vrijwilligerswerk in verschillende verenigingen. Bruggenbouwers zijn het, en hun engagement werpt zijn vruchten af.

Gezinsbond Gijzenzele Landskouter

Portretten: De vrijwilligersploeg van afdeling Gijzenzele-Landskouter

"Als we ons kunnen verkleden, zijn we van de partij"

Ze vullen elkaar aan, de jonge vrijwilligers van afdeling Gijzenzele-Landskouter die we konden strikken voor een gesprek. Karlien Mommaerts (42), Kenneth Toch (36) en Jolien Temmerman (32) zijn er al bij sinds de verjonging van de vrijwilligersploeg, zo’n zes jaar geleden.

Gezinsbond20160320 Screen150Dpi 5805

Portretten: Liesje, vrijwilliger in Rotem

"Je krijgt er veel voor terug"

Liesje is 32 en mama van Nette (3,5 jaar) en Reine (3 maanden). Omdat ze mensen wilde leren kennen in het dorp waar ze woont, stelde ze zich kandidaat als vrijwilliger bij de Gezinsbond. “Ik bedenk en organiseer vooral activiteiten die ik graag wil doen met mijn dochters”, vertelt ze.

Marieke Vrijwilligerswerk

Portretten: Marieke, vrijwilligersbegeleider bij Gezinsbond

"Ontmoeting zorgt voor verbinding"

Een vrijwilligersbegeleider van de Gezinsbond weet wat er leeft bij de vrijwilligers in het veld en is op de hoogte van de interne keuken. Die unieke positie geeft Marieke Duytschaever een goed zicht op de kansen van en uitdagingen voor vrijwilligerswerk bij de Gezinsbond. Haar ervaring met diverse doelgroepen biedt interessante inzichten. ‘Ontmoeting zorgt voor verbinding.’

Vrijwilligers Bij De Gezinsbond Moeder En Zoon

Portretten: Thomas en Gisèle uit afdeling Tongeren

"We hebben vrienden voor het leven gemaakt"

Ze hebben de andere leden van hun afdeling ongelofelijk gemist in coronatijden, vertellen Thomas Bovend’aerde (37) en Gisèle Brodeau (67). Moeder en zoon zijn al jaren actief als vrijwilligers bij de Gezinsbond in Tongeren.

Werken Als Vrijwilligers Moeder En Dochter

Portretten: Liesbeth uit afdeling Steenhuffel en Hilde uit afdeling Malderen

Zo moeder, zo dochter - ook bij vrijwilligers

Beiden zijn ze actief in de Gezinsbond, maar in andere afdelingen. Hilde en Liesbeth, allebei voorzitter, vertellen graag over hun engagement.

Vrijwilligerswerk Doen Familie Baelde

Portretten: Marc, Nico en Cindy Baelde

Drie op een rij: papa, zoon en dochter Baelde zijn vrijwilliger bij de Gezinsbond

Het gebeurt wel vaker dat de liefde voor het vrijwilligerswerk of een andere passie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Bij de familie Baelde kozen zowel vader Marc, zoon Nico als dochter Cindy ervoor om vrijwilligerswerk te doen.

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger