Lees de verhalen van Gezinsbondvrijwilligers

Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor de Gezinsbond. Onze lokale vertegenwoordigers brengen informatie, diensten en activiteiten tot bij gezinnen. Hun verhalen uit de eerste hand, die lees je hier!

Bestuurslid Bij De Gezinsbond Ria Luk

Ria en Luk, vrijwilligers in Aartselaar

"We kunnen makkelijk bruggen bouwen"

Ria is al geruime tijd vrijwilliger bij de Gezinsbond in Aartselaar. Haar man Luk kwam er 7 jaar geleden ook bij. Dit inspirerende koppel combineert vrijwilligerswerk in verschillende verenigingen. Bruggenbouwers zijn het, en hun engagement werpt zijn vruchten af.

Gezinsbond Gijzenzele Landskouter

Portretten: De vrijwilligersploeg van afdeling Gijzenzele-Landskouter

"Als we ons kunnen verkleden, zijn we van de partij"

Ze vullen elkaar aan, de jonge vrijwilligers van afdeling Gijzenzele-Landskouter die we konden strikken voor een gesprek. Karlien Mommaerts (42), Kenneth Toch (36) en Jolien Temmerman (32) zijn er al bij sinds de verjonging van de vrijwilligersploeg, zo’n zes jaar geleden.

Gezinsbond20160320 Screen150Dpi 5805

Portretten: Liesje, vrijwilliger in Rotem

"Je krijgt er veel voor terug"

Liesje is 32 en mama van Nette (3,5 jaar) en Reine (3 maanden). Omdat ze mensen wilde leren kennen in het dorp waar ze woont, stelde ze zich kandidaat als vrijwilliger bij de Gezinsbond. “Ik bedenk en organiseer vooral activiteiten die ik graag wil doen met mijn dochters”, vertelt ze.

Marieke Vrijwilligerswerk

Portretten: Marieke, vrijwilligersbegeleider bij Gezinsbond

"Ontmoeting zorgt voor verbinding"

Een vrijwilligersbegeleider van de Gezinsbond weet wat er leeft bij de vrijwilligers in het veld en is op de hoogte van de interne keuken. Die unieke positie geeft Marieke Duytschaever een goed zicht op de kansen van en uitdagingen voor vrijwilligerswerk bij de Gezinsbond. Haar ervaring met diverse doelgroepen biedt interessante inzichten. ‘Ontmoeting zorgt voor verbinding.’

Vrijwilligers Bij De Gezinsbond Moeder En Zoon

Portretten: Thomas en Gisèle uit afdeling Tongeren

"We hebben vrienden voor het leven gemaakt"

Ze hebben de andere leden van hun afdeling ongelofelijk gemist in coronatijden, vertellen Thomas Bovend’aerde (37) en Gisèle Brodeau (67). Moeder en zoon zijn al jaren actief als vrijwilligers bij de Gezinsbond in Tongeren.

Werken Als Vrijwilligers Moeder En Dochter

Portretten: Liesbeth uit afdeling Steenhuffel en Hilde uit afdeling Malderen

Zo moeder, zo dochter - ook bij vrijwilligers

Beiden zijn ze actief in de Gezinsbond, maar in andere afdelingen. Hilde en Liesbeth, allebei voorzitter, vertellen graag over hun engagement.

Vrijwilligerswerk Doen Familie Baelde

Portretten: Marc, Nico en Cindy Baelde

Drie op een rij: papa, zoon en dochter Baelde zijn vrijwilliger bij de Gezinsbond

Het gebeurt wel vaker dat de liefde voor het vrijwilligerswerk of een andere passie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Bij de familie Baelde kozen zowel vader Marc, zoon Nico als dochter Cindy ervoor om vrijwilligerswerk te doen.

Vrijwilligers Gezinsbond Jozefien

Vrijwilligerswerk : Expert Jozefien Godemont over wat vrijwilligers van de Gezinsbond drijft

"Vrijwillige inzet begint met je betrokken voelen"

Als stafmedewerker bij Socius, het Steunpunt voor sociaal-cultureel werk, heeft Jozefien Godemont voeling met wat vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel drijft. Onlangs sprak ze ook met een aantal lokale vrijwilligers van de Gezinsbond. ‘Je zet je vrijwillig in omdat je je betrokken voelt bij iets dat groter is dan jezelf, bij een missie, een organisatie of bij een groep mensen.’

Wjk Artboard 37 Copy 1

Vrijwilligerswerk : Nieuwjaarsbrief voor de vrijwilligers van de Gezinsbond

Beste wensen voor 2022!

Een nieuw jaar, daar hoort ook traditioneel een echte nieuwjaarsbrief bij. Voor al onze vrijwilligers: een gezond en gelukkig 2022 van iedereen bij de Gezinsbond!

Vrijwilligersploeg Pellenberg Gezinsbond Marleen

Portretten: De vrijwilligersploeg van afdeling Pellenberg

"Telkens iets nieuws verzinnen geeft energie"

Dat ze soms zelf versteld staan van hoe leuk hun activiteiten zijn, zeggen Marleen Andries (46), Hilde Euben (53) en Gert Acke (59) van Gezinsbond Pellenberg. Het evenement dat de vrijwilligersploeg in elkaar bokste voor 100 jaar Gezinsbond in oktober 2021 was een groot succes, net als veel van de andere activiteiten die ze elk jaar op poten zetten.

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger