Wist je dit al over onze vrijwilligers?

De Gezinsbond is één van de grootste vrijwilligersorganisaties in Vlaanderen. Onze 12 590 vrijwilligers zorgen er immers voor dat de Gezinsbond leeft in de buurt van onze 229.737 leden-gezinnen.

Ontdek hier enkele wist-je-datjes over de Gezinsbond, onze vrijwilligers en de voordelen van vrijwilligerswerk.

2 op 3 vrijwilligers van de Gezinsbond zijn ook actief in een andere organisatie

Vrijwilligers zijn uit het goede hout gesneden. Als ze zich inzetten, doen ze dat voor 100%. Daarbij speelt het 'ouder-zijn' dikwijls een rol. Een engagement in het oudercomité of de sportclub van de kinderen komt veelvuldig voor, zo bleek uit een recente bevraging.

Interessant? Deel dit weetje!

van onze vrijwilligers zijn extra bezorgd rond armoede en diversiteit

Een eigen bevraging maakte duidelijk dat de zorg voor álle gezinnen bij heel wat vrijwilligers leeft. Daarom zetten we ook in op moeilijk bereikbare gezinnen, zoals gezinnen die in armoede leven of een andere culturele achtergrond hebben.

Interessant? Deel dit weetje!

vrijwilligers zijn gelukkiger

Als vrijwilliger zet je je weliswaar in voor anderen, maar ook voor jezelf heeft het tal van voordelen. Het verenigingsleven is een bron van oprechte, gewaardeerde en warme, sociale contacten. Ook dat draagt bij tot echt geluk.

Interessant? Deel dit weetje!

jaarlijks 33.197 geschenken voor geboorte

Elke geboorte verdient een geschenk!
De Gezinsbondsvrijwilligers brengen onze geboortegeschenken aan huis en bouwen zo aan een lokaal netwerk van jonge gezinnen in de buurt.

Interessant? Deel dit weetje!

229.737 gezinnen zijn lid van de Gezinsbond

De Gezinsbond is er voor alle gezinnen. Met hoe meer we zijn, hoe meer gewicht we in de schaal leggen. Zo zetten we de overheid aan om werk te maken van een gezinsvriendelijker samenleving. Word ook lid!

Interessant? Deel dit weetje!

817 tweedehandsbeurzen per jaar georganiseerd

Met onze tweedehandsbeurzen willen we jonge gezinnen en kersverse grootouders helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet voor de baby samen te stellen. Als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.

Interessant? Deel dit weetje!

vrijwilligers waarderen onze mix van dienstverlening, activiteitenaanbod en gezinspolitieke actie

De Gezinsbond zet in op drie pijlers en dat wordt gewaardeerd. We verenigen gezinnen via allerlei activiteiten, we maken het gezinsleven eenvoudiger en voordeliger via de diensten en ledenvoordelen  én we komen op voor de belangen van gezinnen.

Interessant? Deel dit weetje!

198.900 ballonnen in 1 jaar opgehangen

Een kinderhand is gauw gevuld, een zaal snel opgefleurd met ballonnen van de Gezinsbond. Niet voor niets het favoriete promotiemiddel uit onze winkel!

Interessant? Deel dit weetje!

de Gezinsbond telt 901 afdelingen

We hebben afdelingen in elke gemeente in Vlaanderen en Brussel. Een sterke verankering dus. De Gezinsbond: ook in jouw buurt!

Interessant? Deel dit weetje!

150.242 gezinnen lezen 'Brieven aan Ouders'

We informeren ouders over de ontwikkeling van hun kinderen. Na de geboorte van elk kind ontvang je Brieven aan Jonge Ouders en leden die met tienerkuren in aanraking komen, krijgen themagewijs info via BOTsing.

Interessant? Deel dit weetje!

het voltallige gezin krijgt onze aandacht

Wie lid wordt, is dat met het hele gezin, hoe groot of klein ook. We organiseren dan ook graag activiteiten voor al die gezinsleden. Zodat iedereen zoveel mogelijk kan genieten van ons aanbod.

Interessant? Deel dit weetje!

wie spaart met zijn lidkaart, heeft in 2018 gemiddeld €38,49 bespaard

Het leven van gezinnen goedkoper maken is één van onze streefdoelen. Concreet bieden we allerlei acties aan waarmee je zelfs je lidgeld kan terug verdienen.


Interessant? Deel dit weetje!

12.590 mensen zijn vrijwilliger bij de Gezinsbond

65% hiervan zijn vrouwen, 35% mannen. Je kiest zelf hoeveel tijd je investeert en welke taak je ter harte neemt. Lees hier over de mogelijkheden.

Interessant? Deel dit weetje!

ruim 8.000 ouders volgen jaarlijks een vormingsavond over opvoeding

De Gezinsbond ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Er is aandacht voor de ouder-kindrelatie in alle gezinsvormen. We hebben een zeer breed aanbod over opvoeding, zodat elke ouder met vragen bij ons terecht kan.

Interessant? Deel dit weetje!

vrijwilligerswerk staat goed op je CV

Je engageren als vrijwilliger toont aan dat je betrokken bent en betekent dat je je belangeloos kan inzetten voor iets waar je achter staat. Een uitstekende troef om uit te spelen naar toekomstige werkgevers toe en dus altijd een pluspunt op je CV.

Interessant? Deel dit weetje!

13% van de Belgen doet aan vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is van alle leeftijden en dan vooral in het verenigingsleven. De Gezinsbond ontvangt elke vrijwilliger met open armen en investeert daarom in vrijwilligersvriendelijke afdelingen.

Interessant? Deel dit weetje!

57.523 Mobiliteitskaarten verspreid in 1 jaar

Duurzamere mobiliteit voor het gezin is één van onze stokpaardjes, goedkoper reizen met het openbaar vervoer ook. De kortingskaarten voor grote gezinnen, de Lijnkaarten en de NMBS-passen met spaarkorting zijn daarvan het levende bewijs.

Interessant? Deel dit weetje!

106.350 keer babysitten per jaar

Zoek je babysit niet te ver. Gevormde babysitters komen graag op jouw kinderen passen én als er al iets fout loopt, is er een degelijke verzekering die tussenkomt. Neem hiervoor contact op met de Gezinsbond in je buurt.

Interessant? Deel dit weetje!

55% van de vrijwilligers heeft inwonende kinderen

Dit blijkt uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting. De Gezinsbond is de organisatie bij uitstek om je te engageren als je nog kinderen thuis hebt. Van een groot deel van het aanbod kan je samen met je kroost genieten.

Interessant? Deel dit weetje!

100% van de vrijwilligers leert nieuwe mensen kennen

Via vrijwilligerswerk kan je je inzetten voor een doel waar je achter staat en in een vereniging ontmoet je gelijkgezinden. Bij de Gezinsbond leer je ook andere gezinnen in je buurt kennen. Een plus voor velen en zeker voor wie net verhuisde.

Interessant? Deel dit weetje!

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger