Lees de verhalen van Gezinsbondvrijwilligers

Vrijwilligers zijn onontbeerlijk voor de Gezinsbond. Onze lokale vertegenwoordigers brengen informatie, diensten en activiteiten tot bij gezinnen. Hun verhalen uit de eerste hand, die lees je hier!

Wjk Cava

De belevenissen van Sofie: Sofie stuurt haar plannen bij

We gaan voor een creatief jaar!

Hé hallo, Sofie hier. Wel, een gelukkig en gezond nieuwjaar iedereen. 2020 heeft ons geleerd dat dit een bijzondere, uitzonderlijke wens is. Een hoog goed!
Hoe gaat het met jullie? Ook bij jullie zullen de feestdagen anders geweest zijn. Bij ons was het dat zeker. Klein, gezellig, thuis, zonder familie. Dat laatste was moeilijk. De familie van mijn man woont in Griekenland en we kunnen er niet heen. Corona betekent: “niet reizen”. Maar 2021 wordt ongetwijfeld beter. Voor onszelf, onze afdeling, voor iedereen. Er komt een vaccin en dat biedt toch perspectieven.

Katleen Hoogmartens Vrijwilligerswerk

Portretten: Kathleen Hoogmartens, kinderoppascoördinator in fusie Peer

"Een ander plezier doen, geeft jezelf dubbel plezier"

Katleen Hoogmartens staat als coördinator in de kinderoppasdienst-fusie Peer ten dienste van gezinnen met jonge kinderen. Ze is zo goed als haar hele leven vrijwilliger: van misdienaar over Chiroleidster en leesmoeder op school tot bij de Gezinsbond. Vrijwilligerswerk verrijkt haar als mens. Het heerlijke gevoel van verbondenheid tussen vrijwilligers geeft haar energie en kracht.

Allemaal Samen Apart Met Gblogo

De belevenissen van Sofie: Als een virus roet in het eten gooit....

Lukt het een beetje?

Hé hallo iedereen, ik zal het maar onmiddellijk vragen: lukt het zo’n beetje? Ik zeg de laatste tijd veel pffpff en ik zucht dan een beetje. En soms zeg ik ook ah, wat leuk leuk. Ik heb meer tijd voor mijn gezin, ik zie heel wat creativiteit voorbij komen. Herken je dat?

Vrijwilliger Bij De Gezinsbond Nicole

Portretten: Nicole Vermeulen, vrijwilliger in Edegem

"Ik koester de contactmomenten"

Nicole Vermeulen is vrijwilliger bij de Gezinsbond in Edegem. Ze is er verantwoordelijk voor de kortingkaarten en het verkoop­punt voor lijnkaarten, bioscooptickets en de NMBS­-passen. Als administratieve duizendpoot nam ze er enkele jaren geleden ook de ledenadministratie bij. Nicole vertelt graag hoe dat allemaal gekomen is. Wat blijkt: het zijn de mensen die het hem doen. Altijd opnieuw.

Joris Piot Toekomst Van Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk : Expert Joris Piot over de toekomst van vrijwilligerswerk

"Vrijwilligerswerk heeft een toekomst: de nood aan vereniging blijft bestaan"

“Ik stel vast dat ook vandaag nog bij veel mensen de behoefte leeft om anderen te ontmoeten en een groep te vormen”, zegt expert vrijwilligerswerk Joris Piot van de hogeschool UC Leuven-Limburg. “Dat verlangen naar gemeenschapsvorming zal allicht niet zo snel verdwijnen. Het is een belangrijke troef voor verenigingen als de Gezinsbond, tenminste als ze tegelijk goed inspelen op de noden van hun leden én hun vrijwilligers.” Een gesprek over vrijwilligers vandaag én morgen.

Blog Sofie Kerstboom Uithangbordkrachtpatser

De belevenissen van Sofie: Sofie maakt plannen voor 100 jaar Gezinsbond

Zin om te feesten!

Dag iedereen! Stilaan sluipt het dichterbij. In onze afdeling is onze vrijwilligersploeg al helemaal opgewonden om 100 jaar Gezinsbond te vieren. Ik heb er zo’n zin in en kan haast niet wachten tot oktober 2020! Het is ook een heel fijne manier om nieuwe leden aan te trekken, en wie weet, nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilliger Peter Spaarkaart

Portretten: Peter Cochuyt is spaarafgevaardigde in Meulebeke

"Leg overal je lidkaart op de toonbank"

Wist je dat een lidkaart van de Gezinsbond ook een spaarkaart is? Je doet er je voordeel mee dankzij vrijwilligers zoals Peter Cochuyt. Samen met alle andere spaarafgevaardigden van de Gezinsbond zorgt hij ervoor dat gezinnen bij tal van handelszaken korting kunnen sparen. Hij geeft ons een blik in zijn leven als Bond-man.

Toppapa

De belevenissen van Sofie: Sofie en de Week van de Opvoeding

Toppapa in huis

Hallo, dag allemaal, ik moet jullie iets vertellen. Ik heb het echt getroffen met mijn man. Euhhhhh, hoor ik je nu denken. Maar echt, ik heb het getroffen met mijn man. Hij ziet er goed uit, hij heeft een bijzonder gevoel voor humor, hij is slim, kan goed koken, en vooral hij is een bijzonder toegewijde vader. Hij is ook Griek; dat speelt zeer zeker in zijn voordeel, ik ga nu ook niet flauw doen.

Figuur Ensemble Buurtfeest

De belevenissen van Sofie: Sofie at teveel chocolade

Paaseierenraap in het zonnetje

Hallo, dag iedereen! Het was druk de laatste tijd. De paasvakantie betekent Griekenland en paaseieren. Over het eerste zal ik niet verder uitweiden, over de paaseieren wel. Met onze afdeling organiseerden we een paaseierenraap in het park. In alle vroegte waren we met een aantal vrijwilligers op stap geweest om die paaseieren te verstoppen. Door het warme weer hadden ook wij gekozen om nepeitjes te verstoppen die de kinderen konden ruilen voor de echte exemplaren. Zo vermeden we een gesmolten boel.

Volg De Belevenissen Van Sofie2 2

De belevenissen van Sofie: Sofie bakt er wat van

Feestjes en pannenkoekentaart

Hallo, dag allemaal! Wat is het koud. De lente is ineens zo ver weg, terwijl afgelopen week zo zonnig was in het verre Zuiden. Zelfs bij thuiskomst, toen ik de narcissen in bloei zag staan in de tuin, was het nog erg lente in mijn hoofd. Maar nu is het druilerig, bij momenten stormachtig. En dan is er maar één ding dat mijn humeur kan verbeteren: bakken.

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger