Wat jij kan

Speelgoedverkoop door kinderen

Speelgoed

Volledig in het teken van speelgoed: een walhalla voor kinderen en stiekem ook voor (groot)ouders. Gezinsbond Tielen organiseerde zo’n speelgoedmarkt aansluitend op hun reguliere tweedehandsbeurs. Helemaal voor én door kinderen: kinderen van 6 tot 14 jaar stelden zelf hun standje op om hun eigen speelgoed te verkopen. De jongsten werden begeleid door een volwassene. Alle standjes waren bezet en er kwamen massa’s bezoekers!

Botjesdepot

Regenlaarzen geven ouders grijze haren: maar een paar keer per jaar nodig en kinderen zijn er in een wip uitgegroeid. Daarom organiseert Gezinsbond Zwijnaarde al jaren een ruilpunt voor kinderlaarsjes: het botjesdepot. Bezoekers kunnen regenbotjes kopen aan heel democratische prijzen en wie een eigen paar laarsjes meeneemt om een tweede leven te geven, krijgt extra korting op de aankoop.

Repaircafé

In plaats iets van een ander een tweede leven te geven, kan dat natuurlijk ook met eigen spullen! De spullen die gerepareerd moeten worden nemen de bezoekers zelf mee. Het enige waar je als organisator voor moet zorgen is een groep handige harry’s en harriëttes met het nodige gereedschap. Zo werkte Gezinsbond Pellenberg samen met andere lokale groepen. Welke spullen allemaal meegebracht konden worden (bv. klein elektro en kleding) en welke services ze aanboden (bv. messenslijpen), stond allemaal vermeld in de aankondiging. Zo weten mensen precies welke spullen ze mee kunnen nemen!

Planten ruilen

Een volledig andere boeg: een (ruil)beurs voor planten. Je kunt in het voorjaar specifiek gaan voor stekjes, maar je kan het ook breder trekken, met binnen- en buitenplanten. Dat doet Gezinsbond Staden: van kamerplanten, stekjes en zaadjes tot zaailingen, buitenplanten én bloempotten – alles is welkom! Ze zorgen alvast telkens dat er een bezem klaarstaat op het eind voor de ronddwarrelende potgrond. 

Plantenruilbeurs

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger