Wat jij kan
Vrijwilligers gezinsbond veerle ine

‎De ploeg van Gezinsbond Tongerlo onderging recent een ware metamorfose. Zowat de helft van het team werd vlot vervangen. Veerle bleef aan boord, Ine is een van de nieuwere vrijwilligers. Toch voelt het alsof ze al jaren samenwerken, zeggen Veerle en Ine.

Veerle
: “Doordat de leden van de vorige ploeg hun afscheid goed op voorhand aankondigden en zelf geschikte vervanging zochten, liep die overgang heel vlot.”
Ine
: “Wij zijn allemaal heel verschillend, met andere jobs en interesses. Maar iedereen staat open voor elkaars ideeën.”
Veerle
: “Soms starten we om 20 uur met een vergadering en gaan we pas tegen 1 uur naar huis. Tussendoor drinken en knabbelen we wat, dat is altijd heel gezellig. Alles kan gezegd worden. We spreken soms ook af buiten de Gezinsbond om en gaan zelfs samen op weekend. We zijn echt een vriendengroep geworden.”
Ine
: “Dat onze kinderen het zo goed met elkaar vinden, helpt daarbij. Zij zeggen ook: ‘Wij zijn die van de Gezinsbond’. Dat vind ik chic. En ze helpen met flyers uitdelen, speculaas verkopen...”
Veerle
: “We kunnen trouwens nog altijd op de hulp van de vorige bestuursploeg rekenen. Ze blijven heel betrokken en dat is soms wel nodig, want we organiseren heel veel voor verschillende doelgroepen. We proberen ervoor te zorgen dat iedereen zich op elke activiteit welkom voelt. De vele fijne reacties tonen dat we daarin slagen, die appreciatie voor de inspanning doet telkens heel veel deugd.”

De groep doet er alles aan zodat niet alleen de deelnemers, maar ook elke vrijwilliger binnen de ploeg zich goed voelt.


Veerle
: “Als iemand ergens in uitblinkt, zorgen we dat die persoon zijn of haar talent kan benutten. Onlangs hebben we een dropping georganiseerd. Ik moet er niet aan denken om zoiets te plannen (lacht), maar we hebben een militair in onze rangen en die geniet daar echt van. Dat was voor hem een fluitje van een cent. Zo organiseren we activiteiten op basis van ieders talenten, kan elkeen zich uitleven en kost het nooit te veel moeite.”
“Na iedere activiteit blijven we ook nog even hangen. Het is niet ‘opruimen en naar huis’, we drinken altijd samen iets op de goede afloop. Moet kunnen, hé?! En de dag nadien sturen we altijd persoonlijke berichtjes rond om elkaar te bedanken en te motiveren.”
Ine
: “Dat maakt dat ons team zo goed samenhangt. Het is geen opgave om het vrijwillige engagement te combineren met werk en kinderen. Iedereen staat met veel plezier voor mekaar klaar, alle neuzen wijzen in dezelfde richting.”

En die sterke cohesie is nodig ook. Want hoe origineler de activiteit, hoe beter. Een zeepkistenrace, een dropping… Grote inspanningen schrikken deze gedreven groep vrijwilligers niet af, integendeel.


Ine
: “Elke uitdaging die we tot een goed einde brengen, levert ons nieuwe energie op om er de volgende keer weer tegenaan te gaan.”
Veerle
: “We zijn een heel sterk, jong team. Iedereen is enthousiast om te helpen en denkt actief mee na over activiteiten.”
Ine
: “En we proberen telkens heel Tongerlo te betrekken.”
Veerle
: “Ons Sinterklaasfeest, bijvoorbeeld, is een echt dorpsfeest. Tongerlo ligt aan het kanaal, dus Sinterklaas en z’n pieten komen dan echt met de stoomboot aan uit Spanje. Van de ontvangst aan de kade stappen we met alle kinderen, Gezinsbondleden of niet, heel het dorp door naar de parochiezaal. En daar barst het feest los. De verschillende verenigingen hier werken dan allemaal mee. Die samenwerking vinden wij heel waardevol. Van tijd tot tijd betekenen wij iets voor de jongeren van de KSA en andere verenigingen en omgekeerd, supertof!"

Vrijwilligers gezinsbond veerle ine

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger