Wat jij kan

"We hebben nu een team van elf vrijwilligers. Dat is veel voor een kleine afdeling als de onze. Ik ben heel bij met de nieuwe jonge mensen: met hun inbreng, frisse ideeën en energie. Het is belangrijk om open te staan voor verandering, óók in een organisatie met tradities. We durven dus wel eens iets nieuws proberen! Wij denken altijd “Valt het tegen? Dan is dat maar zo”.

Mensen persoonlijk aanspreken om vrijwilliger te worden werkt voor mij beter dan flyers uitdelen. Zo kan ik laten voelen dat ze welkom zijn en we hun inzet zullen waarderen. Je moet elkaar leren kennen en het blijven vragen: hen kansen geven om eens mee te helpen en er zo in te rollen. Nieuwe medewerkers overlaad je best niet meteen met verantwoordelijkheden, je betrekt ze liever geleidelijk bij activiteiten. Wij verdelen de taken op basis van ieders interesse en sterke punten. We zorgen ervoor dat iedereen zich betrokken voelt.

We maken het altijd gezellig als we samenkomen. Er is altijd wel taart of iets om te sneukelen. Verjaardagen van teamleden worden gevierd en we gaan jaarlijks samen ontbijten. Los van de ‘zakelijke’ punten die we moeten bespreken, maken we tijd voor babbeltjes. De mensen moeten gráág komen!

Soms hoor ik dat jongere mensen zich niet meer vrijwillig inzetten. Ik zie dat niet zo. Het is altijd zo geweest dat sommigen openstaan voor vrijwilligerswerk en anderen minder. Ik denk dat vrijwilligerswerk een bepaald type aantrekt, iemand die bereid is tijd en energie te geven voor anderen. Zelfs voor mensen met drukke levens is vrijwilligerswerk mogelijk, zolang ze er plezier in hebben en doen waar ze goed in zijn. We hebben nog geen problemen gehad met jonge mensen die werk, gezin en vrijwilligerswerk combineren, want we houden rekening met ieders mogelijkheden. Dat werkt goed voor iedereen bij ons!"

Marina Cle ploeg Houtvenne

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger