Wat jij kan

Ik ben Lieve, al meer dan 20 jaar actief als vrijwilliger. Een goede 20 jaar geleden sprak de toenmalige secretaris me aan. “Daar heb ik echt geen tijd voor”, dacht ik eerst. Ik had toen jonge kinderen in huis. Maar na wat aandringen ging ik toch naar de vergadering, gewoon om eens te luisteren… En zo ging de bal aan het rollen.

Normaal is de tweedehandsbeurs ons grootste succesnummer. Dan organiseren we twee dagen na elkaar een tafelverkoop met telkens een 1000-tal bezoekers. We spreken hiervoor extra vrijwilligers aan. ‘Bokes in de weireld’ is onze paasactiviteit: een zoekspel voor gezinnen met paaseieren als beloning. Het sluit af met een internationaal buffet, klaargemaakt door inwoners van verschillende origine. We werken hiervoor samen met de Landelijke Gilde en het plaatselijke dienstencentrum. Dit lokt jaarlijks heel wat volk!

Mijn tip voor andere afdelingen? Werk op tijd aan voldoende verjonging in je ploeg. Als je jonge mensen aanspreekt, krijg je meestal het excuus dat ik vroeger zelf ook gaf: geen tijd. Toch blijf ik dan de vraag herhalen en hen aanspreken en motiveren: “We verwachten geen grote inzet van jou. Leer ons gewoon kennen. En heb je mettertijd zin om bij te springen of een idee te lanceren, dan horen we het graag.”

Vrijwilliger zijn zorgt dat ik mij een meerwaarde voel. Daarom doe ik het nog steeds zo graag. Ik heb contact met veel jonge gezinnen en ik doe mijn best te luisteren naar wat ze nodig hebben. Intussen ben ik coördinator van de kinderoppasdienst en voorzitster van onze afdeling. Ik kan hier in Zwijnaarde niet rondfietsen of ik zie mensen zwaaien… en meestal leerde ik hen via de Gezinsbond kennen. We hebben ook een heel toffe groep vrijwilligers, die vrienden zijn geworden en waar ieders kwaliteiten aan bod kunnen komen! We dragen sámen onze werking. Onze activiteiten vragen energie van ons, dat is zeker waar. Maar je krijgt er zoveel dankbaarheid en vriendschap voor terug.

Hartelijk, Lieve

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger