Wat jij kan

"Een tijdje geleden wilde ik eens wat zaken in mijn leven anders aanpakken. Vrijwilligerswerk leek me een goed idee om nieuwe mensen te leren kennen. Dus nam ik een kijkje op vrijwilligerswerk.be en kwam bij de Gezinsbond terecht. Mijn eerste gesprek was met Marieke, de afdelingsbegeleider. Ik was verrast toen ze me vertelde wat de Gezinsbond allemaal doet! Er gebeurt zoveel meer dan ik had verwacht: echt niet alleen activiteiten voor kinderen. Dat maakte indruk en ik dacht: waarom niet? 

Ik maakte snel kennis met collega-vrijwilliger Machteld en werd uitgenodigd voor een vergadering met studenten van de hogeschool. Zij wilden samen met de afdeling een lezing over opvoeden organiseren. Tijdens mijn allereerste vergadering met de vrijwilligersploeg ging alles heel natuurlijk en voelde ik me welkom, ondanks dat ik een stuk jonger ben dan de anderen. Iemand had zelfs cake mee! De kennismaking met de groep was dus heel positief. Iedereen was meteen heel vriendelijk en behulpzaam, echt een familiegevoel. In het begin luisterde ik vooral naar hoe alles werkt. Ik wilde als nieuweling niet met mijn mening op de proppen komen. Maar ik voelde dat ik er mocht zijn.

Langzaam maar zeker groei ik in mijn rol als vrijwilliger. Het is niet altijd makkelijk om te combineren met mijn job, maar ik verdeel mijn tijd zo goed mogelijk. De anderen waarderen mijn inzet, zelfs als ik minder tijd heb. Dat voelt goed. Eigenlijk vind ik al mijn taken leuk! Administratie, meehelpen met activiteiten, vergaderingen bijwonen: ik haal er voldoening uit. Officieel ben ik secretaris, maar die functietitel zegt me niet zoveel. Zolang ik anderen kan helpen, ben ik tevreden.

Ik hoop ook in de toekomst betrokken te blijven bij de Gezinsbond. Als mijn tijd het toelaat, wil ik meer taken opnemen. Maar het belangrijkste is toch dat de groep gezellig blijft. Ik haal veel motivatie uit de mensen om me heen. Als de sfeer goed is, volgt de rest vanzelf!"

P13 Interview foto Jo

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger