Wat jij kan

“De Gezinsbond was voor mij vooral leuke activiteiten doen met het gezin. De ledenvoordelen vonden we ook interessant. Maar veel verder ging dat niet. Tot Lut, onze voorzitster, me aansprak aan de schoolpoort. Ik twijfelde maar luisteren kon geen kwaad. Het was voor mij ook een manier om me te integreren in het dorp: mensen leren kennen. Door in het bestuur te stappen besefte ik ook beter waar de Gezinsbond allemaal voor staat. Het is niet enkel dorpswerking, het is veel meer: kindergeld, verlofstelsels voor de ouders… Dat heb ik allemaal meer leren waarderen”, vertelt Carine.

“Met z’n vieren zijn we gestart: iedereen kreeg verschillende taken. We waren enthousiast en de gezinsactiviteiten liepen goed. We bleven zoeken naar nieuwe vrijwilligers en onze groep groeide. Nu zijn we met tien enthousiaste vrouwen: we vullen elkaar aan, verdelen de taken en we zorgen er ook voor dat we op tijd en stond samen dingen doen. Gewoon met ons tienen. Dingen die we allemaal leuk vinden. Zonder ons team hield ik dit niet vol: samen is veel leuker dan alleen. Nu we met meer zijn, zijn de taken ook evenwichtiger verdeeld. Bovendien is er ook altijd Hilde Van Hooydonck, onze educatieve medewerker, die ons door dik en dun steunt. De laatste jaren is er wel een daling van het aantal leden. Ook de opkomst bij activiteiten is verminderd. Onze kinderactiviteiten scoren nog steeds het best. We werken dus ook meer samen met de afdelingen in de buurt of met andere verenigingen.”

“Niet iedereen in mijn omgeving begrijpt mijn engagement. Ze vragen zich af hoe ik het allemaal doe: een gezin van vijf combineren met het werk en de Gezinsbond. Maar ik denk daar niet bij na: ik vind het normaal dat je je inzet voor anderen. Sommigen geven ons complimentjes maar haasten zich om erbij te zeggen dat het niets voor hen is. Mensen denken dikwijls dat ze niet creatief of handig genoeg zijn. Maar helpende handen – wat ze ook willen of kunnen doen – zijn goud waard!”

“Hier in Opoeteren hebben we eigenlijk gewoon een topteam! We vergaderen altijd gezellig bij iemand thuis met een hapje en een drankje. We bereiden samen voor, iedereen neemt verschillende taken op. We benutten elk talent. We lachen graag en veel, maar we zijn er ook voor elkaar als het minder gaat. Dan geven we elkaar wat rust. Maar altijd samen, hé. Dat is toch echt wel de kern voor mij: samen met anderen voor anderen. Heerlijk toch?”

Carine

Het nuttige aan het aangename koppelen: samen vergaderen met een hapje en een drankje (augustus 2019)

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger