Wat jij kan

Alleen de laatste vergadering al gaf mij vleugels. Na al die zoommeetings is het zò fijn om gewoon te kunnen vergaderen: mensen rond een tafel en een schaal koekjes in het midden. Ik hou van koekjes, en ik hou nog meer van mensen. Maar dat terzijde. Zo samen zijn, elkaar aansteken met toffe ideeën, enthousiast worden… ik heb het zo gemist!

En dan: de dag zelf. Eindelijk die nieuwe vlaggenlijnen omhoog. Eindelijk die groene T-shirts uit de kast. De opbouw met ons tof team en wat losse helpers die we hadden aangesproken. De laatste briefing en de laatste details. De laatste check of alles rond is. De vrijwilligers die positie innemen bij de welkomstand, de toog, de kinderanimatie... De eerste bezoekers die komen opdagen. De bal die dan aan het rollen gaat, alles dat zo op z’n plek valt, na al die weken voorbereiding. De dag vloog voorbij.

Ook al zijn we de voorbije maanden voorzichtig kleine dingetjes blijven proberen in de afdeling: dit is toch echt waar ik het allemaal voor doe. Gezinnen een toffe tijd bezorgen. Generaties samenbrengen. Mensen blij maken. Ik geloof echt dat we met de Gezinsbond lokaal een verschil maken met wat we doen voor de gezinnen in onze buurt.

Ik zag twee buurvrouwen elkaar trakteren op een koffietje. Ik zag gegrimeerde snoetjes stralen op ons springkasteel. Ik zag een opa opleven toen hij tegen zijn kleinzoon een potje sjoelbak speelde aan de volksspelenstand. Ik zag gezinnen die zich aanmeldden voor een proefabonnement op De Bond. En vooral: ik zag veel groene T-shirts het beste van zichzelf geven.

Dit najaar en komende winter gaan we door op dit élan. We hebben weer een fijn activiteitenprogramma voor de boeg. Ons feest heeft er echt voor gezorgd dat we terug goesting, energie en ideeën hebben gekregen om te organiseren! Daarnaast willen we soms ook gewoon contact maken met onze gezinnen: een teken van leven via de brievenbus of via social media. We leerden uit de coronamaanden dat je niet altijd fysiek hoeft samen te komen om te tonen dat je er bent. Zeker in de donkere wintermaanden zijn zo’n kleine dingetjes hartverwarmend!

En nu? Nu ga ik koffiedrinken bij iemand die misschien wel een keertje wil meewerken. We spraken haar aan tijdens ons feest. Ik neem alvast een taartje mee en ga haar even vragen wat ze graag doet, wat haar talent is, en dan zien hoe we dat aan de Gezinsbond kunnen matchen. We vinden vast wel een engagement op haar maat!

Groetjes!

Sofie

Sofie

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger