Meer verhalen

De belevenissen van Sofie: Sofie stuurt haar plannen bij

We gaan voor een creatief jaar!

Hé hallo, Sofie hier. Wel, een gelukkig en gezond nieuwjaar iedereen. 2020 heeft ons geleerd dat dit een bijzondere, uitzonderlijke wens is. Een hoog goed!
Hoe gaat het met jullie? Ook bij jullie zullen de feestdagen anders geweest zijn. Bij ons was het dat zeker. Klein, gezellig, thuis, zonder familie. Dat laatste was moeilijk. De familie van mijn man woont in Griekenland en we kunnen er niet heen. Corona betekent: “niet reizen”. Maar 2021 wordt ongetwijfeld beter. Voor onszelf, onze afdeling, voor iedereen. Er komt een vaccin en dat biedt toch perspectieven.

Corona doodt weliswaar mijn enthousiasme niet en mijn plannen evenmin. Want dat 100-jarig bestaan van de Gezinsbond willen we toch echt wel gaan vieren. Op een of andere manier en veilig voor iedereen. In het vrijwilligersmagazine van de Gezinsbond kregen we heel wat ideeën en inspiratie om dit veilig aan te pakken. OK, oktober 2020 is 'm niet geworden. Op naar oktober 2021 - met nog meer enthousiasme dan maar!

Voor de verdere werking heb ik ook al plannen. Veel in de buitenlucht, uiteraard. Die drang naar het buitenleven komt ongetwijfeld voort uit verschillende lockdowns, maar ook omdat het buiten met veel volk veiliger is dan binnen. Ventileren, en zo, weet je wel. Laten we maar veel wandelen en buitenspelen organiseren. Iedereen wordt daar beter van.

Ik heb ook plannen op organisatorisch vlak. De afgelopen tijd dwong ons om sterk in te zetten op digitaal. Soms had ik daar schoon genoeg van: ik wilde heel graag mensen zien, vastpakken. Anderzijds heeft die ervaring ons ook wel iets geleerd. We zullen in de toekomst de digitale middelen blijven inzetten wanneer de omstandigheden dat vragen. Soms is het erg efficiënt en praktisch om een zoommeeting te organiseren. Het kan weliswaar niet op tegen de vergaderingen met heerlijke koffie en gebak. Dat is zo. Maar soms breekt nood wet.

Lieve mensen en ook lieve collega-vrijwilligers, laten we er samen de moed in houden en gaan voor een creatief 2021. Stap voor stap zal er meer mogelijk worden en daar zullen wij maximaal gebruik van maken. Jullie toch ook? Een heerlijk nieuw jaar!

Wjk Artboard 23

 

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger