Meer verhalen

De belevenissen van Sofie: Als een virus roet in het eten gooit....

Lukt het een beetje?

Hé hallo iedereen, ik zal het maar onmiddellijk vragen: lukt het zo’n beetje? Ik zeg de laatste tijd veel pffpff en ik zucht dan een beetje. En soms zeg ik ook ah, wat leuk leuk. Ik heb meer tijd voor mijn gezin, ik zie heel wat creativiteit voorbij komen. Herken je dat?

Dat virus heeft ons toch wel flink te pakken. Het heeft de wereld flink op zijn kop gezet, ook de mijne. Thuiswerk, kinderen niet naar school, thuis blijven, geen sociale contacten, speeltuinen die dicht zijn, afscheid nemen: het is niet min. En de onzekerheid over de toekomst weegt toch.

Met onze afdeling hebben we, zoals overal, de activiteiten geannuleerd. Dat is wel jammer, maar we hopen later de leuke dingen te kunnen hernemen. Ik mis de vrijwilligers: we organiseren soms een videocall waar we brainstormen en ook checken hoe het met de ander gaat, maar dat is toch niet hetzelfde. Ik vind het wel belangrijk dat we contact houden. In een afdeling van een aangrenzend dorp gebeurt dat niet en dan ga je toch vlug vervreemden.

Ik probeer positief te blijven, maar dat lukt niet altijd. Ik heb mij geëngageerd om mondmaskers te maken, niet dat ik zo’n flinke naaister ben, maar alle beetjes helpen. Daar voel ik mij goed bij. Andere vrijwilligers zijn druk in de weer geweest met kaartjes voor Moederdag en straks Vaderdag. Zo kunnen we toch iets van ons laten horen aan onze leden. Je merkt toch dat ieder berichtje van buitenaf de mensen wel deugd doet.

Ik hoop dat onze zoon zijn schooljaar nog kan afmaken in de klas.Ook hij mist zijn vriendjes.

Velen raken ook geërgerd, merk ik. Laatst kruiste ik iemand in de supermarkt. Ik kon bezwaarlijk anders dan redelijk dicht langs die man te lopen. Hij was er woest over. Ik begrijp het ergens wel. Mensen zijn bang.

Het cliché wil dat het belangrijkste is dat je gezond bent. Dat is meer dan ooit waar. Medevrijwilligers hebben afscheid moeten nemen van familieleden en rouwen nu, vaak in eenzaamheid. Ook voor hen probeer ik er te zijn, als is dat dan op afstand.

Toch zal die crisis ook voorbijgaan en zullen we elkaar weer in een – hopelijk wat nieuwe, andere – samenleving terug ontmoeten.

Take care!

Sofie

Allemaal Samen Apart Met Gblogo

 

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger