Meer verhalen

De belevenissen van Sofie

Sofie organiseert en feest

Hé hallo, ken je mij nog? Ik ben Sofie, vrijwilligster van de Gezinsbond. Je weet wel, die van de blog op watjijkan.be.

Blog Sofie Kerstboom Uithangbordkrachtpatser

 

Zijn jullie ook al helemaal opgewonden om 100 jaar Gezinsbond te vieren? Wel, ik wel. Ik heb er zo’n zin in. Het is ook een heel fijne manier om nieuwe leden aan te trekken, en wie weet, nieuwe vrijwilligers.

We hebben onze vergadering in de afdeling gehad waar we besproken hebben wat we kunnen organiseren om het feest echt top te maken. Echt waar, iedereen tijdens de vergadering zo enthousiast. Was echt Leuk. De weg naar een feest kan ook een feest zijn, toch? Jullie willen natuurlijk ook weten welke plannen we hebben, niet? Wel, waar we onze inspiratie vandaan hebben, wil ik wel verklappen. Natuurlijk hebben jullie het artikel in de vorige BraVo gezien over hulp bij het brainstormen. Van die tips hebben we aardig gebruik gemaakt. We zullen rond een thema werken: Vlaamse kermis en de tips bij Aan tafel vonden we ook erg smakelijk. Bijgevolg hebben we beide zaken gecombineerd. We maken een Vlaamse kermis met allerlei proef- doe- en andere momenten rond eten. Lekker hé.

Ik ben ook naar Sprokkels geweest – de inspiratieavond voor vrijwilligers. Dat was fijn. Je kan er echt leuke ideeën ontdekken. En ik zag er het filmpje dat gemaakt werd over aanbod. Die suggesties uit Brussel zijn welkom. Je moet niet altijd zelf het warm water heruitvinden. Er was daar nog veel meer te beleven hoor. Verschillende diensten hadden een stand: sociaal-cultureel werk, vrijwilligerswerk, marketing en communicatie, sport, ledenvoordelen. Echt, en we werden daar goed ontvangen. Lekkere koffie, heerlijke taart. Helpt ook altijd hé als je met een collega-vrijwilliger aan de praat raakt. Daar ben ik bij scw ook eens gaan kijken wat ze plannen voor 100 jaar Gezinsbond. Ik zag dat een afdeling samenwerkte met de Oxfam-Wereldwinkels. Dat is ook een goede tip. Bij onze kermis kunnen we dat zeker gebruiken. Eerlijke producten aanbieden terwijl je een spel speelt. Fijn fijn. Ik zag er ook zoveel tips over wandelingen dat we uiteindelijk tot het besluit zijn gekomen om onze Vlaamse kermis niet op één locatie te houden, maar langs een parcours. Zo maken er we eigenlijk een culinaire wandeling van met allerlei activiteiten.

We hebben nog veel werk voor de boeg. Echt waar, maar de goesting is bij de hele ploeg al aanwezig. Hopelijk vinden jullie ook jullie wow-activiteit.

Tot snel,

Sofie

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger