Meer verhalen

De belevenissen van Sofie

Sofie bakt er wat van

Hallo, dag allemaal,

Wat is het koud. De lente is ineens zo ver weg, terwijl afgelopen week zo zonnig was in het verre Zuiden. Zelfs bij thuiskomst, toen ik de narcissen in bloei zag staan in de tuin, was het nog erg lente in mijn hoofd. Maar nu is het druilerig, bij momenten stormachtig. En dan is er maar één ding dat mijn humeur kan verbeteren: bakken.

Weet je dat ik na de activiteit een nieuwe vrijwilliger voor onze afdeling wist te winnen? De papa van een vriend van mijn zoon Milan wil helpen bij activiteiten.

 

Afgelopen zondag hebben we er tijdens onze afdelingsactiviteit een waar feest van gemaakt. De kinderen waren zo enthousiast. We bakten cupcakes, een kaastaart, een pannenkoekentaart en zandkoekjes. De zaal was versierd met zelfgemaakte slingers, de tafel mooi gezet tegen dat de ouders de kinderen kwamen afhalen. Het was echt gezellig.

Ik heb prachtige foto's die ik in een fotoalbum zal publiceren op onze afdelingswebsite. We hebben een nieuwe site via het platform van de Gezinsbond en dat ziet er erg keurig uit. Bovendien spaart het ons heel wat werk, want de data uit de verschillende webtoepassingen zoals activiteiten, bestuur en kortingen komen automatisch op onze site. Ja ja, ik heb mij natuurlijk laten overtuigen om ook webmaster van de afdeling te worden.

Weet je dat ik na de activiteit een nieuwe vrijwilliger voor onze afdeling wist te winnen? De papa van een vriend van mijn zoon Milan wil helpen bij activiteiten. Zijn entree zal hij maken bij de voorbereiding van de paaseierenraap, die er nu snel zal aankomen. Erg benieuwd. Maar nu eerst bakken voor een goed humeur. Hm, ik zou een typisch Grieks paasbrood – een tsoureki – kunnen uitproberen. Dat kan ik trouwens ook voor de paaseierenraap bakken. Het is altijd aangenaam als de ouders een hapje hebben bij de koffie en bovendien verruimt het wat hun horizon. Grenzeloos koken, weet je wel. Ingrediënten verzamelen en beginnen maar. De geur van gebak maakt mij zo blij.

En nu op naar Pasen.

Tot volgende week!

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger