Meer verhalen

De belevenissen van Sofie: Introductie

Sofie maakt een film en gebak

Hallo, dag iedereen,

Nee, jullie kennen mij nog niet. Of misschien toch wel. Wie weet zagen jullie mij in mijn eerste filmpje. Goh, wat was dat spannend en een bijzonder avontuur. Ik, actrice, wie had dat gedacht?
Maar goed, misschien kan ik toch beter iets meer over mijzelf vertellen. Wel, ik ben dus Sofie, ik werd geboren in een provinciestadje in de Kempen op 26 februari 1984.

Introductie

Volgens mijn moeder was het toen bar koud en is dat de reden waarom ik zo van de zon hou. Moeders weten alles, maar dit terzijde. Ik woon samen met Alex en we hebben een zoon van 7: Milan. Alex is kok en behalve van hem hou ook ik van lekker eten, van koken en bakken. Ik heb nog een oudere zus Liesje. Ze is een bijzonder creatieve, ambitieuze alleenstaande moeder van 3 kinderen. Ik zelf werk als projectmanager in een IT-bedrijf. En ik ben vrijwilligster, jawel, bij de Gezinsbond. Ik hou natuurlijk van mijn mannen, maar ook van film, reizen, fietsen, koken en bakken zoals ik al schreef, een schoon kleedje en koffie drinken met de vriendinnen. Ik ben druk en praat veel. Soms wat luid ook. Dat is wat anderen over mij zeggen, soms beleefd soms iets minder. En ik hou van afwisseling. Ik bedoel maar: voor altijd hetzelfde is voor mij erg vervelend. En ik teken graag. Kwam dat goed uit. Als vrijwilligster van de Gezinsbond kreeg ik deze week een kleurplaat bij BraVo. Zalig. Kleuren vind ik leuk en het zorgt tijdelijk voor wat meer rust. Daar is mijn omgeving erg gelukkig om en ikzelf ook.

En ik teken graag. Kwam dat goed uit. Als vrijwilligster van de Gezinsbond kreeg ik deze week een kleurplaat bij BraVo. Zalig. Kleuren vind ik leuk en het zorgt tijdelijk voor wat meer rust.

Naar Griekenland

De krokusvakantie staat voor de deur en dan vertrekken wij naar Griekenland. Over mijn liefde voor dat land vertel ik een andere keer. Beloofd. Maar voor we vertrekken ben ik nog bezig met de activiteit die we de laatste zondag van de vakantie organiseren met onze afdeling: bakken met kinderen. De Gezinsbond stelde een aardig boekje samen met recepten. Het is wel handig dat je niet voor alle gerechtjes een oven van doen hebt, want in onze zaal hebben we maar één oven ter beschikking en er schreven zich negen kinderen in. Ik vind dat toch echt een succes. Blij mee. Ik denk eraan het bakken te combineren met het maken van wat tafelversiering. Als de koekjes in de oven staan, kan er geknutseld worden. Dat werk ik nog verder uit. Misschien in Griekenland. In de zaal zal ik vlaggetjes hangen van de Gezinsbond en het allemaal erg kleurrijk maken. Dit is ineens zo gezellig. En als de ouders de kinderen komen afhalen, kan er nog wat nagepraat worden en koffie worden gedronken. Ah, ik moet eraan denken dat er aanspreekkaartjes voorhanden zijn voor potentiële nieuwe vrijwilligers. Nog veel te doen dus vooraleer ik mijn valies pak. Maar nu eerst naar de yoga met Milan.

Wel, het was fijn jullie te ontmoeten. Ik schrijf je volgende week weer, vanuit Griekenland.

Tot dan,

 

Oeps! Er klopt iets niet. Kijk na of je alles correct hebt ingevuld en verzend opnieuw.

Uw vraag werd niet verstuurd vanwege een technisch probleempje. Probeer over enkele ogenblikken opnieuw.

Wil je jouw talenten graag inzetten voor de Gezinsbond? Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter.

Wat fijn dat je interesse toont om vrijwilliger te worden!

We bewaren je gegevens en mogelijk wordt je later gecontacteerd of je in jouw lokale afdeling aan de slag wil met jouw talent. Wil je je echter al definitief inschrijven als vrijwilliger? Dat kan op www.gezinsbond.be/vrijwilliger